Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 19/05/2022

Les plaques solars són cada vegada més comunes en les empreses, gràcies a tots els avantatges que ofereix aquest tipus d’instal·lació. Segons REN21, l’energia solar satisfà un 14,5% de tota la demanda d’energia per part del sector industrial. A més, l’autoconsum permet estalviar fins a un 70% en la factura mensual de la llum. A continuació, us expliquem 5 avantatges principals dels panells fotovoltaics.

Estalvi en la factura de la llum

Una instal·lació de plaques solars suposa un estalvi important de costos per a l’empresa, destacant, per sobre de tot, la reducció en la factura mensual de la llum. Un estalvi que es veu augmentat a causa de les recents i constants pujades dels preus de la llum, un panorama que ha provocat que les plaques fotovoltaiques s’hagin convertit en l’opció més interessant, ja que impliquen un estalvi mensual rellevant.

L’estalvi en la factura de la llum dependrà de molts factors, com la grandària, les característiques de la instal·lació i el consum de l’empresa. No obstant això, després de les dades recopilades, es calcula que la mitjana d’estalvi mensual en la factura, es manté entorn del 70%. El que implica un estalvi considerable i real que serà de gran ajuda per a les empreses.

Rendibilitat assegurada

Les empreses tenen la taxa de rendibilitat més alta referent a les instal·lacions d’autoconsum. Això és gràcies al fet que l’activitat laboral i el consum energètic, coincideix amb les hores solars.

Igual que l’estalvi, la rendibilitat depèn de més factors, com l’orientació de la instal·lació o la inclinació. Cal destacar que la ubicació de l’empresa també és un factor que afecta molt a la rendibilitat de les plaques solars.

Retorn de la inversió

Una instal·lació fotovoltaica pot arribar a ser, al principi, una inversió elevada, i més per a les empreses, que tenen major consum energètic i superfície. No obstant això, el retorn de la inversió és real, sens dubte, un dels punts forts de les plaques solars.

Com tot, l’amortització depèn de les característiques de la instal·lació, però sol realitzar-se en els primers 6 – 10 anys. Unes dades que milloren si es té en compte que els panells fotovoltaics tenen una vida útil de més de 30 anys, per la qual cosa una vegada amortitzada la inversió, els anys següents, la rendibilitat és molt alta.

Reducció de les emissions de CO₂ i contaminació

Amb una instal·lació d’autoconsum, les emissions de CO₂ a l’atmosfera, provocada pel consum de l’electricitat, serà zero. És a dir, el consum energètic serà plenament verd, ja que l’energia solar és una de les poques fonts que és renovable i neta.

A més, l‘energia d’autoconsum solar no contribueix a l’escalfament global ni a aquest efecte hivernacle, i de manera molt rellevant, l’energia es produeix i es consumeix en el mateix lloc, per la qual cosa és un sistema molt més sostenible.

Suport per part de les administracions

En els últims anys, l’emergència climàtica ha obligat a celebrar reunions i crear plans per a reduir la contaminació i apostar per una via més sostenible. Per això, els Estats i organitzacions comencen a promoure, entre altres coses, la transició energètica.

Actualment, les administracions han facilitat els processo i ofereixen beneficis, tant econòmics com socials, a aquelles empreses que apostin per les energies renovables com a mètode de subministrament energètic. A més, les institucions fan un esforç real per premiar a aquelles empreses que estan compromeses socialment i amb el medi ambient. Pel que hi ha un reconeixement periòdic a la bona praxi en aquests temes.

placas empresa

Per tot això, ara és un gran moment per a fer el pas, com a empresa, a l’autoconsum energètic. Un món que aporta una infinitat d’avantatges i beneficis a l’empresa, alhora, que implica una millora al planeta.

Altres notícies d'interès...