Saps que el 70% de l’energia produïda per les teves plaques es perd? Únicament, el 30% és consumida per la llar, la restant es retorna a la xarxa elèctrica convencional. És per això, que les bateries solars es converteixen en un complement molt valuós per a la teva instal·lació d’autoconsum. Descobreix tots els beneficis de les bateries, i com poden fer de la teva llar més autosuficient.

Què són les bateries solars?

La bateria solar és un dispositiu d’emmagatzematge que acumula l’energia que produeixen les plaques solars. Una eina que fa més rendible la teva instal·lació fotovoltaica, ja que permet usar l’energia acumulada en els moments que ho necessitis. Amb elles, l’energia, que no es consumeix, no va a la xarxa elèctrica, sinó que queda emmagatzemada per a un ús posterior.

Com funcionen les bateries solars?

Abans de tot, per a poder tenir una bateria solar, has de comptar amb panells solars en la teva llar. Les bateries es connecten a aquesta instal·lació, permetent que aquella energia que no s’està consumint, vagi acumulant-se en el dispositiu. Amb aquest procés, evitem que l’electricitat no utilitzada torni a la xarxa elèctrica convencional, i, per contra, es mantingui en la llar. 

Les bateries es carreguen amb aquesta energia sobrant, i la van acumulant en el seu espai fins que arriben al seu màxim. És per això que depèn la quantitat d’energia que produeixin les teves plaques, hauràs de posar-te una bateria amb major potència d’emmagatzematge o menys. Per a triar l’opció que millor s’adapti a les teves necessitats, et recomanem parlar amb els nostres experts en autoconsum.

bateria-coche-SAJ

Gràcies a la seva funcionalitat, una família pot consumir energia produïda per la seva instal·lació sense tenir en compte els horaris. És a dir, amb les bateries solars no és necessari canviar els hàbits de consum energètics.

Avantatges de les bateries solars

Les bateries domèstiques aporten valor a la instal·lació de plaques, però abans de res rendibilitat. En aquest espai, resumirem els avantatges de les bateries:

  • Més eficiència en la teva instal·lació: gràcies a les bateries, la producció energètica de les plaques solars s’aprofita exponencialment, evitant la pèrdua de l’electricitat no consumida. 
  • Total llibertat horària: no hauràs de tornar a preocupar-te per consumir energia a les nits o en horaris on el preu de la llum estigui en el seu pic màxim. Amb la bateria, tota l’energia que consumeixes és teva.
  • No has de canviar els teus hàbits de consum: si ets una persona nocturna, una vegada instal·lada la bateria, no tens per què canviar els teus hàbits, ja que l’electricitat que consumiràs és autoproduïda per la teva instal·lació.
  • Ocupen poc espai, però la seva utilitat és immensa: les bateries domèstiques no ocupen molt espai gràcies al seu disseny compacte i senzill, per la qual cosa és fàcil poder-la situar a casa. Fins i tot i la seva grandària, la seva funció és imprescindible per a acabar de completar una llar autosuficient.
bateria_eltex_blog - Eltex
Manteniment de les bateries solars

Un bon manteniment de la bateria solar instal·lada és clau perquè duri el màxim temps possible. Les bateries que ofereix Eltex té una vida útil de 20 anys, no obstant això, l’ús o manteniment que rebi pot minimitzar la seva funcionalitat. 

Un factor important i que afecta la bateria és la temperatura. És necessari mantenir una temperatura ambient entre 20 – 25 graus, evitant fortes variacions, ja que influeix de manera directa a la vida útil del dispositiu. 

D’altra banda, desaconsellem descarregar-la a menys del 80% de manera contínua, perquè aquesta pràctica redueix dràsticament la funcionalitat de la bateria. Per a evitar aquesta situació, us aconsellem instal·lar una bateria amb capacitat suficient i configurar l’inversor perquè no ocorri aquest fet.

Altres notícies d'interès...